CREATIEVE LESSEN VOOR IN DE KLAS

Bij de Kinderboekenweek draait het natuurlijk om lezen. Om het lezen nog leuker te maken, biedt Kunstgebouw ieder jaar alle basisscholen in Nederland creatieve lessen aan. Dit lespakket bestaat uit vijf lessen. Een les voor groep 1+2, groep 3+4, groep 5+6, groep 7+8 en een les voor de hele school. Iedere les heeft een historisch verhaal uit een kinderboek als vertrekpunt. Deze verhalen worden gekoppeld aan beeldende opdrachten.

GROEP 1-2

BOEK: De steen en de tijd van Rian Visser LES: De leerlingen vangen de zelfverzonnen avonturen van hun steen in verf en maken een diorama.

GROEP 3-4

BOEK: Marie Curie van Maria Isabel Sánchez Vegara LES: Net als Marie Curie ontwerpen de leerlingen een apparaat dat het onzichtbare zichtbaar maakt.

GROEP 5-6

BOEK: De zee kwam door de brievenbus van Selma Noort LES: De leerlingen maken een drijvend museum voor een dierbaar object dat ze zouden meenemen bij een overstroming.

GROEP 7-8

BOEK: Alleen beer mocht mee van Vivian den Hollander LES: De leerlingen vertalen de veranderingen in het leven van de hoofdpersoon in een tweeluik van silhouetten.

Download de lessen

De lessen zijn in opdracht van Kunstgebouw gemaakt door Leontien Apekrom. Via de wesbite van Kunstgebouw kun je alle lessen per groep bekijken of download het volledige lespakket als pdf.

image