Verhalen vertellen:

De Brief voor de Koning

Verhalenverteller Eric Borrias maakte een korte versie van 'De Brief voor de Koning'. In een video geeft hij tips hoe je het vertellen van het verhaal zelf kan toepassen.

Naar het boek van Tonke Dragt

De Brief voor de koning is een tijdloos verhaal dat door jongens én meisjes wordt verslonden

Bekijk de video's van het verhaal en voorleestips van verhalenverteller Eric Borrias.

De video's zijn afgeschermd met een wachtwoord en beschikbaar t/m 16 oktober.

Digitale les Brief voor de Koning

Naar het bekroonde boek van Tonke Dragt Het tijdloze avontuur van Tiuri, de schildknaap die al zijn moed nodig heeft om een geheime opdracht tot een goed einde te brengen.

image

Bekijk de video »

Wachtwoord: BriefEB150920

Tips en tricks door verhalenverteller Eric Borrias

In deze video geeft Eric Borrias een paar tips en tricks voor leerkrachten en studenten die voor de klas staan. Wat maakt verhalen vertellen zo anders dan voorlezen?

image

Bekijk de video »

Wachtwoord: TipEB150920

De Brief voor de Koning

Tonke Dragt

Een jonge held. Een belangrijke opdracht. Een ongelooflijk avontuur. In De Brief voor de Koning krijgt de schildknaap Tiuri in de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen een geheimzinnige brief in handen. De brief voor de koning van Unauwen. Een brief die onder geen beding in verkeerde handen mag vallen. Achterna gezeten door de rode ruiters, grauwe ridders, rovers en de medogenloze spion Slupor, gaat Tiuri op pad. Wie is te vertrouwen? Wie is een vriend en wie de vijand? En wat staat er eigenlijk in de brief voor de koning?

Verhalenverteller Eric Borrias

Eric Borrias behoort met meer dan 25 jaar ervaring tot een van de populairste vertellers van ons land. Treedt op in binnen en buitenland. Al dan niet in het Engels. In 2016 unaniem gekozen tot Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen. Aangesloten bij Theaterbureau het Verteltheater. Naast het spelen van voorstellingen, werkt Eric als vertelcoach en regisseur.