Tips van Theek 5

Dit jaar heeft Theek 5 een eigen krant uitgebracht, geheel in het teken van de Kinderboekenweek 2020. In de krant staan allerlei boekentips, leuke activiteiten, spelletjes en doe-opdrachten. De krant is gericht op leerlingen van de groepen 3 tot en met 6 en wordt op school geleverd. Natuurlijk hopen wij veel leerlingen te zien bij Theek 5! Een aantal boekentips geven we jou ook alvast!

Boekentips van Theek 5

Deze ridder zegt nee

Lucy Rowland

Finn is de liefste en braafste ridder uit het dorp. Maar op een morgen voelt Finn een kriebel opkomen en brult hij heel hard: nee! Finn stopt niet meer met nee roepen, totdat de grote rode draak het dorp bezoekt. Vanaf 4 jaar.

Ontsnapt! Theaterlezen over toen

Ineke Kraijo

Vind jij theaterlezen ook zo leuk? In dit nieuwe theaterleesboek staan 20 korte verhalen en 10 moppen over onderwerpen uit de geschiedenis van Nederland. Lees samen over een ontsnapping in een boekenkist, over voetbal in de Tweede Wereldoorlog en nog veel meer. Vanaf 7 jaar.

Lang geleden…

Arend van Dam

Vijftig verhalen, waarin de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis in het kort worden naverteld. Met tijdbalk en veel waterverfillustraties. Voorlezen vanaf 7 jaar.

Avonturen van de dappere ridster

Janneke Schotveld

Een bundel vol spannende en grappige verhalen over een heldhaftig meisje dat ontsnapte leeuwen terugbrengt naar de dierentuin, tasjesdieven in de kraag vat, bakkers uit bomen haalt en loslopende standbeelden terug op hun sokkel zet. Met originele illustraties van Zilveren Penseel-winnares Milja Praagman. Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar

Activiteiten bij Theek 5

Tijdens de Kinderboeken­week organiseert Theek 5 heel veel leuke activiteiten in de verschillende bibliotheken. Wat dacht je van een Kinderboeken­week­festival, een ridderspeurtocht door de bibliotheek, een kindercollege waarbij kinderen een échte ridder kunnen ontmoeten en diverse workshops. Alle activiteiten zijn terug te vonden op onze website.

image

De Theek 5 Kinderkrant, leuke tips en informatie over de Kinderboekenweek vind je op www.theek5.nl/kinderboekenweek