Klantverhalen


In 2019 hebben we leuke reacties ontvangen van leden, bezoekers en samenwerkende organisaties. Een greep uit de verhalen.

"Wat een origineel idee om het klassenbezoek met een iPad te doen. Mijn leerlingen zijn op deze manier wel heel enthousiast bezig met de opdrachten. En fijn dat je het zo duidelijk hebt uitgelegd, nu konden ze meteen zelfstandig aan de slag. Merk dat ze nu echt gericht dingen aan het leren zijn over boeken zoeken en hoe een bibliotheek werkt."

Juffrouw groep 6 basisschool

"Oh wat fijn zeg, hier ben ik nou al zolang naar op zoek. Mijn dochter moet straks kiezen naar welke middelbare school en welke richting ze gaat, maar ze kent alleen de beroepen van mij en haar vader en misschien wat ooms en tantes. Maar ja ze moeten al zo vroeg kiezen. Ze hebben geen idee wat er te doen is in de wereld. Wij gaan iedere maand komen hoor!"

Bezoeker kindercollege Militair Vlieger

"Ik ben al meer dan tien jaar lid van de Bibliotheek in Baarle en kom graag en regelmatig in de bieb. Ik hou van een praatje, een lekker kopje koffie en lees graag tijdschriften. Dat is een pluspunt in de bieb in Baarle. Hier kun je echt even tot rust komen en op je gemak een tijdschrift lezen. Een bakje koffie erbij maakt het extra leuk. Het personeel is altijd even klantvriendelijk en heeft altijd tijd om even een praatje te maken. Ze informeren ook écht hoe het met je gaat. Dat maakt het contact ook persoonlijk."

Roos Bloem (65+)

"Ik kom hier elke woensdag ochtend met mijn man en twee kleinkinderen. We komen dan speciaal voor het voorlezen. Het is gezellig vertoeven in De Cammeleur. De kinderen vinden het geweldig en zien het echt als een gezellig uitje. Na het voorlezen, spelen en het uitzoeken van boeken gaan we altijd samen een kopje koffie drinken in ´t Grandcafé."

Mw. Roelofs (oma van twee kleinkinderen, 3 en 5 jaar)

"Hidde heeft een bedankje voor de Voorleesvrijwilliger meegenomen", zei zijn moeder. "Hij is deze week 4 jaar geworden en moet vanaf maandag naar school en kan dan niet meer komen op woensdagochtend. Hij heeft enorm van jullie leuke voorleesochtenden genoten".

Hidde gaf een hele mooie envelop met daarop het woord BOEK in spiegelbeeld geschreven en de eerste letter van zijn naam: H. "Er zit een tekening in", zei Hidde trots en een beetje verlegen. "Dankjewel", ging hij verder toen hij tegen zijn moeders benen aan ging hangen. "Jij bedankt Hidde!", zei ik "en heel veel succes in groep 1 jongen".

Hidde, 4 jaar

Een jonge moeder en vader maken hun kindje van 1,5 jaar lid van Theek 5 Lage Zwaluwe. Zij vertellen dat een enthousiaste medewerker op het consultatiebureau (Boekstartcoach Colinda) hen had geattendeerd op de leuke dingen die de bibliotheek kan bieden. Zij waren extra gekomen om hun kindje in te schrijven n.a.v. dat gesprek. Wilden alles weten over de bieb en zijn met allemaal leuke boekjes tevreden de deur uitgegaan.

Nieuw lid

"Deze week hebben twee vrijwilligers vrijwilligerswerk gevonden door de vacatures bij jullie in etalage. Echt top! Nogmaals bedankt voor deze mogelijkheid!"

Fellin Thielman, sociaal werker Trema

"Ik kwam hier altijd studeren voor mijn master. Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb een leuke baan gevonden. Ik kom toch nog even sfeer proeven, heb hier altijd zo fijn gestudeerd."

Student

"Wij zijn erg tevreden over de diensten van Theek 5. Naast de leesbevorderingsprojecten, maken wij ook gebruik van andere diensten van Theek 5, zoals bijvoorbeeld workshops, schrijversbezoeken en mediawijsheid. De workshops zijn altijd erg interessant. Materialen worden tijdig geleverd en zijn compleet. Er wordt vaak van tevoren al overlegd over onze wensen en manieren van invulling. Jaarlijks krijgen we bezoek van een adviseur die met ons de projecten doorneemt en ons adviseert op het gebied van leesbevordering, maar ook advies geeft over onder meer de invulling/aankleding van onze eigen schoolbieb. De manier van communiceren is open, prettig en er wordt snel gereageerd."

Basisschool in Gilze-Rijen

"Bij een presentatie van Theek 5 voor 60 PM’ers over mediaopvoeding en de digitale wereld van het jonge kind bleek dat wij nog niets op het gebied van digitale media doen en dat de medewerkers in de veronderstelling waren dat dit ook niet mocht. Ook kwamen er zorgen rondom schermgebruik aan de orde. De presentatie heeft veel PM’ers wakker geschud over de mogelijkheden."

Medewerker kinderopvang