Boekentips #1

De herfst is in volle gang en de winter nadert. De blaadjes zijn gevallen, het is fris. Dan kruip je toch het liefst onder een dekentje op de bank met een goed boek! Weet je niet waar je voor moet gaan? Bibliotheek Theek 5 helpt je graag.

Holy Trientje
Anne-Gine Goemans


Een roman over kernenergie klinkt niet heel aantrekkelijk, maar dat is het wel! Goemans neemt je mee op wereldreis langs Fukushima, Amerika en de Marshalleilanden. Alle hoofdpersonen hebben één ding gemeen: ze willen kernwapens de wereld uit hebben. Non tante Trientje leidt het protest.

’t Hooge Nest
Roxane van Iperen


Als de schrijfster haar Naardense villa gaat verbouwen, komen er sporen uit de Tweede Wereldoorlog boven. Ze gaat op onderzoek uit naar wat er in haar huis, ’t Hooge nest, allemaal gebeurd is. Er blijken twee Joodse zusjes met hun gezinnen te hebben gewoond. Een boek dat je bij de keel grijpt.

Het feest
Elizabeth Day


De omslag doet vermoeden dat het een romantische vertelling is, maar schijn bedriegt. Hoeveel is vriendschap waard? En kunnen standsverschillen wel overbrugd worden? Deze thriller over de vriendschap tussen de arbeiderszoon Martin en de aristocratische Ben leest als een trein.