Welkom!

Een broedplaats voor kennis en talent. Dat is de bibliotheek anno nu. Geen stoffig gebouw om boeken te lenen, maar een plek om je kennis en talenten te ontwikkelen. Waar je een rustige studie- of werkplek vindt, leert lezen, anderen ontmoet, de Nederlandse taal leert of in het enorme aanbod de benodigde informatie vindt. Kom eens langs in een van onze 11 vestigingen!


We creëren een veilige en gezellige leeromgeving waar je de juiste tools in handen krijgt om succesvol deel te nemen aan de bruisende samenleving. Natuurlijk zijn en blijven we een bibliotheek. Een bieb. Een plek waar je boeken leent over meer dan duizend onderwerpen maar ook online de juiste en betrouwbare informatie vindt. Waar we je met onze collectie willen verrassen en inspireren. Maar ook een plek waar al je vragen beantwoord worden, bijvoorbeeld over de diensten van de overheid.


Gratis lidmaatschap

Wist je trouwens dat kinderen van 0 tot 18 jaar een gratis lidmaatschap krijgen? En je geen ‘boete’ krijgt als je een boek te laat terugbrengt? Als lid van de bibliotheek kun je ons brede aanbod dus zorgeloos lenen. Geen lid? Dan mag je onze collectie ter plekke gratis gebruiken. Je hoeft ook geen lid te zijn als je mee wilt doen met onze cursussen, workshops of lezingen. We zijn er voor iedereen, jong en oud(er).


Ontdek de collectie en programmering

Kom dus gerust vrijblijvend binnenwaaien. Om een kop koffie te drinken, de krant te lezen of deel te nemen aan een van de 400 activiteiten die we elk jaar organiseren. Onze 75 gepassioneerde medewerkers en ruim 280 vrijwilligers staan vol enthousiasme voor je klaar. Zij beantwoorden vragen en laten je met plezier de gevarieerde collectie en programmering ontdekken. We zien je graag in een van onze vestigingen of ontmoeten je buiten onze eigen muren.