Lezen uit nieuws­gierigheid

Hoe je kinderboeken in je onderwijs integreert

Het leesonderwijs moet beter! Steeds meer jongeren zijn laaggeletterd en hebben ‘geen interesse’ om te lezen. Dus hoe prikkel je ze? Het antwoord: door boeken op verschillende momenten in je onderwijs terug te laten komen.

Femke Ganzeman heeft jarenlang als bovenbouw­lerares voor de klas gestaan, werkt nu als onderwijskundig adviseur en is oprichter van de website leesbevorderingindeklas.nl. Voor deze website schrijft zij boekrecensies met lestips. Daarnaast geeft ze regelmatig lezingen over boekpromotie, leesbevordering en leesonderwijs.

Tiplijsten

Maak kennis met de ‘stereotypetjes’ van Femke! Op www.leesbevorderingindeklas.nl/tiplijsten/ kun je een aantal typen kinderen vinden, die van een bepaald soort boeken houden. Zij hebben allemaal hun eigen tiplijst: een lijst met boekentips!

Hoi, ik ben Daan!

Ik houd niet van lezen. Ik ga liever gamen of buiten spelen. Lekker voetballen met mijn vrienden! Van de juf en mijn ouders moet ik meer lezen, maar de meeste boeken vind ik stom. Gelukkig heb ik toch wel een paar boeken gevonden die erg leuk zijn. Met veel plaatjes 🙂

Bekijk ook de tiplijsten van Emma, Julia, Liam, Finn, Sem, Mila, Lisa, Tess of Lucas.