Broedplaats voor kennis en talent

Wij zijn er voor jou

Een broedplaats voor kennis en talent. Dat is de bibliotheek anno nu. Niet alleen een gebouw om boeken te lenen, maar een plek om je kennis en talenten te ontwikkelen. Waar je een rustige studie- of werkplek vindt, anderen ontmoet, de Nederlandse taal leert of in het enorme aanbod van workshops, films, databanken – en ja, ook boeken – de benodigde informatie vindt. Bij die ‘nieuwe’ rol hoort ook een nieuwe huisstijl, om te laten zien dat we zoveel meer te bieden hebben dan alleen boeken.


De maatschappelijke rol van de bibliotheek is de laatste jaren sterk gegroeid. We zijn er om jou te stimuleren je kennis en talenten te ontwikkelen, zodat je goed mee kunt doen in de bruisende (informatie)maatschappij. Natuurlijk zijn en blijven we een bibliotheek. Een bieb. Een plek waar je boeken leent over meer dan duizend onderwerpen. Wist je trouwens dat kinderen van 0 tot 18 jaar een gratis lidmaatschap krijgen? En je geen ‘boete’ krijgt als je een boek te laat terugbrengt? Als lid van de bibliotheek kun je dus zorgeloos ons brede aanbod lenen. Geen lid? Dan mag je onze collectie ter plekke gratis gebruiken.


Vrij toegankelijke activiteiten

Je hoeft ook geen lid te zijn als je mee wilt doen met onze cursussen, workshops of lezingen: als kennispunt zijn wij er voor iedereen, jong en oud(er). Kom dus gerust vrijblijvend binnenwaaien. Om een kop koffie te drinken, de krant te lezen of deel te nemen aan één van de 400 activiteiten die we elk jaar organiseren. Via ons biebplein bieden wij een plek om elkaar te ontmoeten in het hart van de lokale samenleving.


Onze 72 gepassioneerde medewerkers en ruim 250 vrijwilligers staan voor je klaar in onze vestigingen. Zij wijzen je graag de interessante collectie en laten je met plezier de gevarieerde programmering ontdekken. Er zit zeker iets tussen om jouw talent te ontwikkelen of je kennis te vergroten. We zien je graag in onze bibliotheek ‘nieuwe stijl’! Of ontmoeten je buiten onze eigen muren, tijdens een biep up.