PROGRAMMALIJN

Een leven lang leren

Bibliotheek Theek 5 stimuleert inwoners op verschillende manieren om zich te blijven ontwikkelen. In onze programmering zijn we altijd op zoek naar een nieuwe invalshoek en een manier van leren die past bij de deelnemer en het thema. De informele sfeer en het plezier staan voorop.

Afgelopen jaar hebben we een breed scala aan lezingen, cursussen, workshops, trainingen en kennisbijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met partners in de gemeenten.Vele inwoners in ons werkgebied van allerlei leeftijden hebben gewerkt aan hun 21ste eeuwse vaardigheden, deelden kennis, leerden van elkaar,

kwamen in aanraking met cultuur en literatuur door ontmoetingen met schrijvers of met elkaar. Ouders konden op vele plaatsen kennis opdoen en informatie krijgen bij opvoedkundige vragen.

We ontwikkelden programma’s voor digitale geletterdheid voor het basisonderwijs, lieten kinderen kennismaken met digitale en technologische ontwikkelingen via buitenschoolse culturele activiteiten met Sjors creatief, leerden ze programmeren via CoderDojo of lieten hen veel nieuwe technieken ontdekken in het Ontdeklab, tijdens de Tech Doe dagen of bij de workshop Duurzaamheid en Techniek.

MEDIAWIJZE WORKSHOPS


Op diverse basisscholen worden mediawijze workshops gegeven om de 21ste eeuwse vaardigheden te verwerven.


173

Activiteiten

georganiseerd in de programmalijn Een leven lang leren

Klik op het icoon voor de meest succesvolle activiteiten van 2018

4.424

Deelnemers

totaal over alle 173 georganiseerde activiteiten binnen deze programmalijn