THEEK 5 TIJDENS CORONA

Het jaar 2020 stond ook voor Theek 5 in het teken van de wereldwijde coronapandemie. Vanaf medio maart wisselden de periodes met meer of minder beperkende maatregelen voor bibliotheken elkaar af. De branchevereniging VOB heeft de bibliotheken telkens geïnformeerd over de protocollen, aanpassingen en nieuwe regels. De belangrijkste hiervan zijn weergegeven in onderstaande tijdslijn.

Gedurende periodes zijn wij volledig gesloten geweest, of konden wij enkel open voor het reserveren en ophalen van boeken. Natuurlijk zijn wij op zoek gegaan naar alternatieve (online) dienstverlening; de Theek Away service, de 70+ belactie, digitale dienstverlening, collectie voor verzorgingstehuizen etc. De Theek 5-medewerkers hebben dit voortvarend en professioneel opgezet. We kregen hiervoor ook heel veel positieve feedback van onze leden.

Dienstverlening tijdens corona

*Theek Away beschikbaar tijdens lockdown in de volgende periodes:

  • 7 april t/m 15 mei 2020
  • 10 t/m 17 november 2020
  • 18 t/m 23 december 2020

Enquête dienstverlening Theek 5 gedurende corona

Van 3 tot en met 14 december is er een enquête uitgevoerd over onze (aangepaste) dienstverlening tijdens corona. De enquête is verstuurd naar al onze 18+ leden met een e-mailadres en naar al onze nieuwsbrief abonnees (leden en niet-leden). De uitnodiging is via een mailing verstuurd met link naar de online enquête (Surveymonkey). 1.426 Respondenten hebben de enquête beantwoord. Onderstaand een samenvatting van de belangrijkste resultaten uit de enquête.