Boekentips #3

Deze periode is ideaal om boeken te lezen! Kom samen naar de bibliotheek en kies een leuk boek uit de grote collectie jeugdboeken. Bibliotheek Theek 5 helpt je vast met wat leuke boekentips.

Prentenboek
Draken zijn niet te koop


Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad

Eise heeft een verwend buurjongetje, Hubert-Jan. Hubert-Jan heeft een hele verzameling dieren, maar hij kijkt er niet naar om en Eise mag niet in de buurt komen. En dat terwijl hij zo dol is op dieren! Eise heeft een plan. Aanbevolen leeftijd: 4-6 jaar.

Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt


Edward van de Vendel & Martijn van der Linden

Wat doe je als je niet weet wat je moet tekenen? Je geen lievelingsdier hebt? Of je ouders je nooit laten winnen? In dit boek staan 25 verrassende gedichten vol goede raad, zodat je weet wat je te doen staat (of juist niet!). Voor 9 t/m 13 jaar.

Pech onderweg: over barre tochten en rampzalige reisjes


Jozua Douglas & Tosca Menten

Stel dat je in het spookhuis verdwaalt of je onverwacht met een tijdmachine in de dinotijd belandt. Vijftien reisverhalen, waarbij steeds iets misloopt. Met wijsheden en reistips. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Wist je trouwens dat kinderen van 0 tot 18 jaar gratis lid kunnen worden? En dat er geen boetes zijn als je een boek te laat terugbrengt? Dat is nog eens zorgeloos lenen!