Gehoord,
gezien &
gelezen

Vrijwilligers zijn belangrijk bij Theek 5

Theek 5 is een broedplaats voor kennis en talent. Wij stellen alles in het werk om jouw kennis te vergroten en talenten te ontwikkelen. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen! We bereiken dit door de gecombineerde inzet van betaalde en onbetaalde medewerkers, vrijwilligers. Regelmatig hebben wij leuke vacatures zoals taalvrijwilliger, opruimvrijwilliger of leer kinderen programmeren. Wil je meer weten? Kijk op de speciale webpagina.

Themamaanden

Theek 5 presenteert een aantal keer per jaar themamaanden. In deze maanden staan onze producten en diensten behorende bij het thema en specifieke programmering centraal.


In de maanden juli en augustus staat het thema Relaxed de zomer door centraal. Bij dit thema maak je o.a. kennis met onze reisverhalen, dwarsliggers, tijdschriften de VakantieBieb app en weet je voor welke activiteiten je in de zomer naar de bieb kunt komen. Ook kun je vanaf het begin van de zomervakantie de Tas pas leuk ophalen. Een tas voor jong of oud vol leuke verrassingen. Voor de maand september staat het thema Anders lezen centraal. Je komt alles te weten over ons Makkelijk Lezen Plein, Dyslexie cursus, onze Dementheek en wij organiseren letterlunches in onze Digi-taalhuizen. Bij ieder themamaand wordt een thematafel in al onze vestigingen gemaakt. Je vind daar ook altijd een flyer met meer informatie over het thema en onze producten en diensten. We zien je graag tijdens onze themamaanden!Theek 5 Dongen behoort tot de zes beste bibliotheken van Nederland

Theek 5 Dongen was in de race voor de titel beste bibliotheek van Nederland 2019. Hiernaast zie je de teaser van ons promotiefilmpje. Helaas pakte Theek 5 Dongen net naast de titel. Maar we zijn wel 1 van de beste 6 en daar zijn we ontzettend trots op!

Voorleespret binnenkort in
alle vestigingen van Theek 5,
kom jij ook ?

Databanken

Speciaal voor jou hebben we een handige overzichtspagina gemaakt met allerlei nuttige websites. Voor leden én niet-leden in de bibliotheek te raadplegen! Volop informatie die je in het dagelijkste leven kunt gebruiken. Oefen bijvoorbeeld gratis met theorie-examens auto, motor en bromfiets. Krijg tips bij het maken van een werkstuk. Ook kun je hier tests van de consumentenbond bekijken.


Klik ook eens op de link van Brabants Erfgoed. Hier vind je collecties van musea, archieven en heemkundekringen, inclusief honderden verhalen. Voor leden zijn veel databanken ook thuis te gebruiken.