Hoogtepunten uit de programmering

Een greep uit onze programmering voor de komende maanden. Mooie namen, leuke activiteiten: echte aanraders! Benieuwd naar de volledige programmering? Klik op de knop hieronder of haal de nieuwste folder in de vestiging bij jou in de buurt!

14 juni

Een bourgondische avond met meesterverteller Bart van Loo
Van Loo neemt je mee op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding! Een spannende en leerrijke lezing onder het genot van bourgondische hapjes en een welkomstdrankje. Meld je snel aan, want deze bourgondische lezing wil je niet missen. Tijdens de lezing kun je zijn boek laten signeren en is er ruimte voor gesprek.


Tijdstip: 19.30 uur

Locatie: Theek 5 Made

6 september

Wim Daniëls - Houdoe

Houdoe. Brabanders kozen het in 2005 en 2012 als mooiste woord. Waar komt het vandaan? Waarom koesteren we ons groetwoord als laatste houvast? Schrijver Wim Daniëls - zelf verklaard houdoe-zegger - dook in de geschiedenis en anekdotes rond Brabants bekendste exportproduct en komt erover vertellen. Naderhand zal hij signeren en is er tijd voor een gesprek met de auteur.


Tijdstip: 19.30 uur

Locatie: Theek 5 Made

3 oktober

Andre Kuijpers -

De aarde vanuit de ruimte
Vanuit de ruimte zijn de wereldwijde uitdagingen als klimaatverandering en ontbossing duidelijk zichtbaar. We beschikken over beperkte voorraden, waar we zuinig mee om moeten gaan. Tijdens de maand van de duurzaamheid hebben Theek 5 en Theater de Bussel niemand minder dan André Kuipers uitgenodigd om hierover te vertel
len.


André Kuipers: 'Als kind was ik al dol op boeken. Ik verslond verhalen over spannende avonturen op andere planeten. Dit stond aan de basis van mijn eigen astronautendroom. Het is schitterend om straks op mijn beurt talloze kinderen mee te kunnen nemen op een bijzondere reis en hen zo op speelse wijze te inspireren voor hun eigen toekomst.'


Tijdstip: 20.15 uur

Locatie: Grote zaal, De Bussel Oosterhout

15 juni

Papa-dag
De dag voor vaderdag zetten we papa’s met jonge kinderen alvast in het zonnetje. Een dag vol stoere verhalen, bijzondere spelletjes, trucs en tips. Je leert hoe je je kind kan stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Jij en papa gaan als een smart team naar huis met de leukste tips over de coolste boeken en apps. Ga samen op avontuur!


Tijdstip: 10.30-12.00 uur

Locatie: Theek 5 Made

Tijdstip: 14.00-16.00 uur

Locatie: Theek 5 Raamsdonksveer

Kinderboekenweek

Zet het in je agenda: Kinderboekenweek 2019 van 2 t/m 13 oktober. Het thema is voertuigen. André Kuipers schrijft het prentenboek van de Kinderboekenweek en is in die week ook te gast bij Theek 5.


Reis mee! met ons en neem deel aan een of meer van de leuke activiteiten die wij organiseren. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. We zien je graag!


Datum: 2 t/m 13 oktober
Locatie: Div
ers

Kindercolleges
Tijdens de kindercolleges staan onderwerpen centraal waar kinderen alles over willen weten. Ze kunnen specialisten het hemd van het lijf vragen over hun beroep of hobby.


28 mei

Tijdstip: 16.00-17.00 uur

Locatie: Theek 5 Baarle

onderwerp: Politie

25 juni

Tijdstip: 16.00-17.00 uur

Onderwerp: EHBO

Locatie: Theek 5 Baarle