VOORWOORD


'Persoonlijke ontwikkeling
zit in m’n DNA'

Mijn moeder is geboren in 1940 in Indonesië. Op tienjarige leeftijd kwam zij naar Nederland. Ondanks de overgang, die ongetwijfeld groot was, heeft zij zonder vertraging haar gymnasiumdiploma gehaald. Maar net als veel andere meisjes in die tijd mocht of kon zij niet verder studeren. Ze heeft tot aan haar pensioen als secretaresse gewerkt. Daar is op zichzelf niets mis mee, maar ik kan niet nalaten te denken hoe haar leven er uit had gezien als ze twee generaties later geboren was. En welk potentieel er verloren is gegaan doordat zij niet de kans kreeg zichzelf optimaal te ontwikkelen.


Haar geschiedenis verklaart waarom zij mij en mijn broer onvermoeibaar bleef stimuleren het beste te halen uit onze studie. Ik ben sober opgevoed, maar als het ging om mijn opleiding, dan was niets mijn moeder te gek. Ik geloof dat deze neiging ook in mijn DNA is gaan zitten. Leren, ontwikkelen, elke dag proberen het nét weer iets beter te doen dan de dag ervoor, het is een onlosmakelijk onderdeel van mijn persoon geworden. Het verklaart voor mij ook waarom ik mij zo ongelooflijk op m’n plek voel bij Bibliotheek Theek 5: een unieke plek waar iedereen - van jong tot oud - in een aantrekkelijke, veilige omgeving kan werken aan zijn eigen persoonlijke ontwikkeling.


Graag tot ziens in één van de vestigingen van Theek 5!


Paul Adels, Directeur Theek 5

Tip van Theek 5

Wil jij ook jezelf blijven ontwikkelen en je kennis en talenten vergroten? Wist je dat er tal van (veelal gratis) cursussen te vinden zijn? We hebben er een handig overzicht van gemaakt.