Leer omgaan met de computer

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Met de cursussen van Theek 5 helpen we je op weg in het digitale tijdperk.

Digivitaler

Steeds meer zorgverleners bieden een deel van hun zorg digitaal aan. Zo hebben huisartsen een patiëntenportaal en kun je bij het ziekenhuis terecht via de app Mijn Amphia of MijnETZ. Online een afspraak plannen, dossiers inzien, een videoconsult of een app die je helpt met oefeningen of jouw dieet. Jouw zorg en gezondheid kun en moet je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Maar de lijst met nieuwe zorgmogelijkheden is groot. Hoe werkt dat dan allemaal? En is dat wel veilig? Tijdens de cursus DigiVitaler komen veel van deze nieuwe mogelijkheden aan bod. Tijdens de cursus leer je in een klein groepje (6 tot 8 personen) werken met de digitale zorg.

Klik en Tik

Je hebt weinig of geen ervaring met computers en internet. Daarom beginnen we in de cursus Klik en Tik bij de basis. Je leert o.a. hoe je met een computer omgaat. Ook weet je na de cursus hoe je internet kunt gebruiken voor dagelijkse dingen zoals e-mailen, bestanden downloaden en zoeken op internet.

Je kunt de lessen volgen in een groep (klassikaal) in de bibliotheek.

Liever zelfstandig?

Je kunt de lessen ook zelfstandig met begeleiding van een medewerker in de bibliotheek volgen. Dit is mogelijk bij onze vestigingen in Raamsdonksveer, Baarle-Nassau/-Hertog, Made, Oosterhout (Centrum), Gilze en Rijen. Kijk voor meer informatie op www.theek5.nl/klikentik

Doe meer met je DigiD

Je moet tegenwoordig bijna alles digitaal regelen. Verhuizingen doorgeven, je rijbewijs verlengen, AOW, toeslagen en belasting­aangiftes. Om dit te kunnen doen heb je vaak je DigiD inloggegevens nodig. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om dit online te regelen. Als je hier hulp bij nodig hebt, kun je terecht bij Theek 5. We geven je advies of verwijzen je door naar één van onze partners die je verder kunnen helpen. Ook bieden we handige cursussen aan om je hierin wegwijs te maken.

image