Opening vernieuwde bibliotheek Rijen

Op zaterdag 25 september werd de vernieuwde bibliotheek in CC de Boodschap officieel geopend door wethouder Ariane Zwarts. De nieuwe bibliotheek is een moderne, aangename plek geworden voor kennis, informatie én voor ontwikkeling en ontmoeting. Een plek ook, waar alle inwoners van Rijen zich welkom moeten voelen. De vernieuwde bibliotheek past daarmee in het streven van De Boodschap om, samen met partners, het sociaal-maatschappelijk en culturele hart van Rijen te zijn.

Samen kom je verder

Als je via de hoofdingang De Boodschap binnenloopt, zie je gelijk de vernieuwde bibliotheek. Paul Adels, directeur Theek 5: “De bibliotheek is open en uitnodigend en vormt nu een vanzelfsprekend onderdeel van De Boodschap. Beide functies – bibliotheek en cultureel centrum – versterken elkaar nu veel meer. En dat is ook precies waar we de komende tijd verder aan gaan werken: om samen, met alle partnerorganisaties, het sociaal-maatschappelijke en culturele hart van Rijen verder te verstevigen Onder het motto: samen kom je verder.”

Verbouwing

Na een flinke verbouwing is de foyer van het cultureel centrum getransformeerd in een moderne en lichte ruimte. Bij binnenkomst vind je over bijna de gehele linkerzijde de open bibliotheek en een nieuwe informatiebalie. Aan de rechterkant staat nu een mooie nieuwe trap en de foyer zelf met een vernieuwd interieur.

Tafel en wand van Rijen

Bij het maken van de plannen voor de vernieuwde bibliotheek stond voor ons vast dat wij het Rijens DNA terug wilden laten komen in de bieb. Naast het feit dat de verbouwing gerealiseerd is door een Rijense bouwbedrijf zijn 'de wand en tafel van Rijen' een belangrijk onderdeel van de vernieuwde bibliotheek. Deze zijn door Studio Baak ontworpen en vervolgens gemaakt door het Rijense bedrijf Broeders & Broer.

De wand en tafel zijn dus echt van en voor Rijen. Theek 5 wil hier regelmatig activiteiten organiseren, maar we nodigen de inwoners uit Rijen ook uit om mee te denken hoe zij deze plek willen gebruiken. Wij zien dit als een plek voor taal, creativiteit en ontmoeting. In de wand kunnen dingen geëxposeerd worden. Op woensdag 22 december worden de wand en tafel officieel geopend.

Heb jij ideeën voor een leuke workshop of een mooie lokale expositie?

Kom dan zeker langs in de bibliotheek en bespreek het met onze medewerkers. Je kunt ook altijd een mail sturen naar bibliotheek.rijen@theek5.nl

image